Kategorier
Golf

Golfkørekort

Sin egen dommer

Nivå Golf giver nye spillere mulighed for at tage et golfkørekort. For at blive medlem af en golfklub, skal man være bekendt med golfspillets regler og etikette på golfbanen, og det kræver et golfkørekort. I golf er hver enkelt spiller sin egen dommer – man konkurrerer først og fremmest med sig selv. Desuden bør hver spiller lære, hvordan man gebærder sig, så man ikke får en golfbold i hovedet eller rammer andre.

Medlemsskab forudsætter golfkørekørt

Der gives rabat på et golfkørekort, hvis man samtidig melder sig ind i Nivå Golf Klub.

Kendskab til regler og etikette er obligatorisk, hvis man vil spille en hvilken som helst 18 hullers bane i Danmark. Et golfkørekort er en uddannelsespakke med teoretisk og praktisk undervisning afsluttet med prøver.

Teoriundervisningen i et golfkørekort er overvejende en gennemgang af spillets regler. Nivå Golf afholder regelundervisning to aftener som afsluttes med en skriftlig Regel- og etiketteprøve (man må gerne have bøger med til prøven).

Golfkørekort med slagprøver

Den praktiske undervisning i et golfkørekort består minimum af tre lektioner, hvor man modtager undervisning af en af golfpro’erne hos Nivå Golf. Testen består af en slagprøve, hvor man testes i lange slag, indspil, bunkerslag og putting.

Det er meget individuelt, hvor mange undervisningstimer, der er behov for, før man vil lade sig teste. Derfor skal man kontakte trænerne direkte for at aftale en tid. Trænerne tilbyder typisk undervisning af 20, 40 eller 60 minutters varighed. Det er muligt at modtage gruppeundervisning, men det kræver at man bestiller mindst 20 min. pr. person. Det er muligt at købe et klippekort, når man vil i gang med at tage et golfkørekort.

Kaninmatch hos Nivå Golf

Når man har hak ved teoriprøven og slagprøven, skal man gennemføre en Kaninmatch, før man kan få sit golfkørekort. Nivå Golf arrangerer kaninmatcher med jævne mellemrum, og man tilmelder sig en dato på hjemmesiden. For at bestå kaninmatchen skal man gennemføre en match i max 40 slag (eller tre kaninmatcher i max 54 slag). Derudover skal man spille en kaninmatch på den ni hullers intermediate bane, hvor man skal spille sig til 18 Stableford point ud fra et handicap på 54.