Kategorier
Golf

Par 3 bane

Pay and Play

Nivå Golfs Par 3 bane er en af landets første Pay and Play baner. En Pay and Play bane er åben for alle, også hvis man ikke har golf medlemsskab. Da Nivå Golf blev indviet tilbage i 1967, bestod anlægget blot af en driving range, men allerede året efter blev den første Par 3 bane taget i brug.

Da det naturskønne golfanlæg i Nivå blev anlagt, var målet i første omgang at give alle interesserede mulighed for at prøve kræfter med det eksklusive golfspil. Adgang til en golfbane kræver normalt et klubmedlemskab. I Nivå fik folk uden klubmedlemsskab adgang til en driving range og en Par 3 bane.

I 1990erne blev den populære golfklub udvidet med en 9 hullers bane og en 18 hullers bane. Nivå Golfklub er i dag et af de største golfanlæg i Danmark.

Hvad er en Par 3 bane?

En golfbane består af 9 eller 18 huller. Længden af et hul kan variere, men vil typisk være mellem 100 og 500 meter. En Par 3 bane består af huller på max 230 meter. “Par” betyder det antal slag en dygtig spiller vil skulle bruge for at komme i hul.

Vores Par 3 bane er anlagt rundt om en sø, hvilket giver vandudfordringer ved syv ud af de ni huller. Denne Par 3 bane er en udfordring for begyndere og en god øvelse for HCP-spillere. (HCP er en forkortelse for handicap – et golfhandicap er udtryk for en spillers aktuelle styrke, og muliggør at spillere af forskellig styrke kan konkurrere på lige fod i matcher.)

Pitch & Putt på Par 3 bane

Vores Par 3 bane er udvidet, så det er muligt at spille Pitch & Putt. Par 3 spilles fra blå teesteder, mens de hvide og røde markeringer er Pitch & Putt banen.

Pitch & Putt er en god mulighed for at blive bedre til det korte spil, men man kan også bruge en Par 3 bane med Pitch & Putt til turneringer på højt sportsligt niveau. Vores Pitch & Putt bane er en af de bedste i Danmark og har bl.a. været brugt til den internationale turnering Danish Open med deltagelse fra hele Europa.