Kategorier
Have

Buskrydder til drømmehaven

Når havefolk taler om deres havedrømme, er det ofte den gamle, tilgroede have, der er mest attraktiv; det frodige haverum med grønt oppe, nede og til alle sider. Den tilvoksede have kan, når den er velplanlagt, være nem at passe, men det kræver en buskrydder. Små og store stedsegrønne og blomstrende buske bør jævnligt trimmes, så de ikke vokser for meget ind over stier og terrasser – og så de ikke skygger for hinanden.

En buskrydder er stærkere end en græstrimmer og et godt redskab for den haveejer, der har sat de rigtige planter, de rigtige steder, så de trives og vokser. En buskrydder sparer meget tid i haven, der først og fremmest skal tæmmes, og ikke vandes og luges.

Kraftig buskrydder til det hele

En Honda buskrydder fås i flere forskellige motorstørrelser. Jo tættere vegetation, der skal ryddes, jo mere robust en buskrydder er der behov for. Det er vigtigt at anskaffe en buskrydder, der er kraftig nok til formålet. Hvis du blot skal trimme små buske og græs, kan du nøjes med en mindre buskrydder. Store buske kræver en større buskrydder.

Det Svenske forbrugermagasin Smartson har testet Honda op mod Husqvarna i en duel på havemaskiner med firetaktsmotor. Magasinet har ladet to mellemstore buskryddere/græstrimmere duellere. Honda UMK 425 kåres som vinder med betegnelsen bedste pris/bedste køb i duellen med Husqvarna 324 Rx.

Du finder også en Honda buskrydder, der kan klare meget tykke grene. Uanset størrelsen er en Honda buskrydder forsynet med en kraftig bæresele, så du kan styre den og ikke kommer galt af sted.

Hvis du har det rigtige tilbehør, kan du bruge den samme enhed til at trimme græs, rydde lave vækster, krat og buske samt udtynde mindre træer. Hos en Honda forhandler med eget værksted får du gode råd om tilbehør til din buskrydder.

Hondas buskrydder er kendt for sin høje kvalitet og 4-takterens støj- og vibrationssvage drift. Maskinens vibrationsdæmpning gør, at man kan holde ud at arbejde i længere perioder ad gangen uden at blive træt. Med en Honda buskrydder slipper du også for røg- og lugtgener.

Sikkerhedsudstyr til buskrydder

Det er en god idé at supplere en Honda buskrydder med en hjelm og et par briller. Når man først er i gang, kan der sagtens falde grene ned eller hvirvle sten op i luften. Et høreværn er også en god idé, selvom en Honda model er støjsvag. Pas på tæer og fingre – en buskrydder klipper alt, den kommer i nærheden af. Handsker og sikkerhedssko, der giver et godt fodfæste, anbefales også, når man bruger en buskrydder.