Kategorier
Maler

Kvalitets malerarbejde

Grundigt forarbejde

Ved kvalitets malerarbejde er det vigtigt at vælge den rigtige maling og påføre malingen rigtigt i flere forskellige lag. Et omhyggeligt forarbejde er alfa og omega for et godt slutresultat. Arealerne skal rengøres, slibes, spartles osv., inden de grundes og males. Som led i vores kvalitets malerarbejde tilbyder vi bl.a. sprøjtespartling, der er et yderst effektivt alternativ til almindelig spartling. Teknikken giver på kort tid en jævn og ensartet overflade. 

Malerfirmaet Niels Hansen ApS forener grundighed med dygtighed i håndværket. Ring og få et uforpligtende tilbud på kvalitets malerarbejde.

Hvad er kvalitetsmaling?

Der er stor forskel på maling. Maling består som udgangspunkt af bindemiddel, opløsningsmiddel og pigment. Bindemidlet er den lim, der holder sammen på malingen og sørger for, at den hæfter til underlaget. Bindemidlet – akryl eller alkyd – bestemmer malingens egenskaber med hensyn til slidstyrke, glans, vaskbarhed osv., når den er tør. Opløsningsmidlet gør malingen flydende, så den kan påføres, og fordamper, når malingen tørrer. Pigmentet er farvestoffet, og jo mere pigment, jo bedre dækker malingen.

Kvalitets malerarbejder kræver maling af høj kvalitet. Vores primære leverandør er PP Mester Maling, der siden 1981 har solgt materialer, der belaster miljøet og arbejdsmiljøet mindst muligt.

Alkyd eller akryl maling?

I gamle dage brugte man maling på terpentinbasis, men i dag bruges primært vandbaseret maling til kvalitets malerarbejde.  Akrylplastmalingen er uskadelig og nem at bruge, da pensler og redskaber kan rengøres med vand. Da plastmalingen først kom på markedet, var den ikke så dækkende og holdbar som den gamle terpentinbaserede maling, men i dag har den miljøvenlige maling gennemgået en stor teknisk udvikling, der gør bedre til kvalitets malerarbejde end den gamle, usunde maling.

En af de store fordele ved akrylplastmaling er at man sagtens kan male oven på en overflade, der tidligere har fået alkydmaling – hvorimod det omvendte ikke er tilfældet.

Mat eller blank maling?

Malingens blankhed angives med et tal fra 0-100, hvor 0 er helmat, og 100 er ultrahøjglans. En blank maling er typisk mere slidstærk, smudsafvisende og vaskbar end en mat. Til gengæld stiller en blank maling større krav til underlaget. Jo blankere malingen er, jo bedre vil den reflektere lyset og således afsløre ujævnheder. En blank maling kræver også et bedre håndværk, da den nemmere løber.

Vi anbefaler typisk en halvmat maling til kvalitets malerarbejde i køkken, trapperum og børneværelser, mens man i stuer kan nøjes med en mat maling. Til loftet, der udsættes for mindst slid, anbefaler vi en helmat maling.