Kategorier
Ferie

Luksusferie i Mallorca

Mallorca byder på sandstrande, krystalklart vand, fyrretræsklædte dale og forrevne, lave bjergkæder. Den spanske ø i Middelhavet er en del af De Baleariske Øer, som også består af Ibiza, Formentera og Minorca. Særligt nordeuropæiske turister holder af den solbeskinnede ferieø, hvor klimaet er behageligt hele året.

Gran Hotel Son Net – en perle på Mallorca

Siden 2002 har Peacock Travel arrangeret rejser til Mallorca. Vi samarbejder bl.a. med det luksuriøse Gran Hotel Son Net, der ligger i et område på en let skrånende træ-klædt bakke i den gamle landsby Puigpunyent, ca. 15 minutters kørsel fra lufthavnen. Hotellet er bygget i en gård og gårdhave, som dateres tilbage til 1672.

Hotellet, der åbnede i 1998, udgør et oplagt sted for en luksusferie i Mallorca. Det er bygget af de originale sten, træ og lokale fliser – og ikke mindst den håndlavede stuk bevarer fornemmelsen af ​​en ægte mallorcinsk villa. Det luksuriøse boutique-hotel har desuden en imponerende samling af moderne malerier, med originale værker af kunstnere som Marc Chagall, Frank Stella, David Hockney og Andy Warhol.

En luksusferie i Mallorca kræver adgang til vand, og dette luksushotel rummer en 30 meter lang swimmingpool med udsigt ud til landsbyen Puigpunyent og de omkringliggende bjerge med smukke vinmarker. Private Cabañas er tilgængelige for dem, der ønsker lidt privatliv i poolområdet.

I den indendørs restaurant, der byder på gastronomi af højste niveau, står en imponerende oliven-presse. Gastronomisk er Mallorca kendt for oliven og mandler. Blandt de øvrige delikatesser, man bør prøvesmage på en luksusferie i Mallorca, er sobrasada (paprikakrydret pølse) og ensaimada (en sød kage).

Historie og seværdigheder

Mallorcas hovedstad Palma har haft en turbulent historie, da den af flere omgange blev plyndret af Vandaler i forbindelse med Romerrigets fald. Øen har også været på byzantiske og mauriske hænder.

Mallorcas nordkyst er spækket med klipper, mens området omkring Palma er fladt og frugtbart. Øen er fyldt med spændende huler både over og under havoverfladen. Nær Porto Cristo er to huler med underjordiske søer åbne for turister: Coves dels Hams og Coves del Drach.

Siden 1950erne har Mallorca udviklet sig til et stærkt eftertragtet rejsemål. Turisme er i dag øens primære indtægtskilde, og over halvdelen af befolkningen arbejder i turistsektoren.

Den spanske kongefamilie tager på luksusferie i Mallorca, nærmere bestemt i deres sommerresidens, Marivent Paladset.