Kategorier
Have

Svensk buskrydder test

Når der er brug for en buskrydder, der kan tæmme det grønne kaos, er Honda det bedste køb. Det konkluderer det uafhængige svenske forbrugermagasin Smartson i en buskrydder test.

Smartson har testet Honda op mod Husqvarna i en duel på havemaskiner med firetaktsmotor. Firetakters motorer har bedre brændstofsøkonomi og forurener mindre end maskiner med totaktsmotor. Ifølge testen bør man generelt ikke vælge en lille buskrydder. Jo større have, jo større buskrydder, ellers bliver arbejdet unødigt slidsomt. Begge testmaskiner kan med det rette tilbehør også anvendes til at beskære træer og store buske.

Test af mellemstor buskrydder

Magasinet har ladet to mellemstore buskryddere/græstrimmere duellere. Honda UMK 425 kåres som vinder med betegnelsen bedste pris/bedste køb i duellen med Husqvarna 324 Rx.

Begge maskiner tilbyder samme funktionalitet og kapacitet, men det er detaljerne, der afgør duellen. Begge fjerner effektivt højt græs og går aldrig i stå. Svenske Husqvarna er dog ikke monteret så godt som japansk-franske Honda, der føles mere grundig i udførelsen. Håndtag og sele er tyndere på Husqvarna-modellen, selvom prisen er højere. Honda UMK 425 vinder duellen, fordi den ganske enkelt er et mere gedigent produkt med større omsorg for detaljerne – og så til en lavere pris.

Honda vs. Husqvarna

Husqvarnas mellemstore test buskrydder har en motor, som minder mere om en totakter end Hondas afslappede firetakter. Den rydder effektivt længere og tykkere græs og ukrudt og skal ikke renses så ofte undervejs. Husqvarnas buskrydder føles lettere end Hondaen, skønt vægten faktisk er lidt højere. Håndtaget er ikke lige så robust som hos Honda, og det lykkedes aldrig testpersonen at få håndtaget og acceleratoren til at sidde godt ved monteringen.

Honda er en veldesignet støjsvag buskrydder med fremragende kvalitet på de fleste parametre. I den testede model var plastlåget dog revnet i transporten – det viser at Hondas produkter trods alt også kan gå i stykker. Men i det store hele føles Hondas buskrydder betragteligt mere “premium” end Husqvarnas, trods at den egentlig ikke præsterer bedre. Hondas sele og håndtag har professionel kvalitet, og motoren er lidt mere stille. Hondas buskrydder føles tungere på godt og ondt, men tilbyder en bedre balance. Låsen på selen er meget bedre på Hondaen end på Husqvarnaen – generelt scorer Honda højere på ergonomi og detaljer i denne buskrydder test.