Kategorier
Ferie

Luksusferie i Portugal

Portugal er med ca. 13 millioner turister årligt blandt de 20 mest besøgte lande i verden, og turisme spiller en stadig større rolle i landets økonomi. De mest eftertragtede rejsemål er Lissabon, Algarve og Madeira, men turister der vil på luksusferie i Portugal er ved at få øjnene op for Douro-dalen, Estoril-kysten, Porto Santo og Alentejo. De overvejende europæiske turister søger ikke længere kun sol og strand, men også kulturelle, gastronomiske og marine oplevelser – og finder det til overflod på luksusferie i Portugal.

På en luksusferie i Portugal bør man smage landets mest kendte eksportvare: Portvinen. Portugiserne er også kendt for deres kager, der har oprindelse i middelalderens klostre, hvor munkene var usædvanligt kreative med ganske få ingredienser (mandler, mel, æg og likør). Kageelskere, der besøger Lissabon, bør ikke gå glip af pastéis de Belém.

Algarve, Estoril, Madeira…

Peacock Travel samarbejder med en portefølje af fremragende hoteller på bl.a. Algarve- og Estoril-kysten. Her findes en række oplagte steder for en luksusferie i Portugal.

Estoril er kendt for sine formidable golfbaner, fortrinlige restauranter og festlige natteliv. Den tidligere fiskerby Cascais rummer i dag en yacht-havn og flere små fine sandstrande. Det historiske centrum rummer en slotsruin, et kunstmuseum og et søfartsmuseum. Nord for byen ligger de frodige Sintra bjerge, hvor man kan vandre.

Algarve byder på lækre sandstrande, og havet er rigt på fisk, især sardiner, tun og makrel. Stedet er oplagt til en skøn badeferie, der kan suppleres af besøg i idylliske fiskerlejer, naturparken Ria Farmosa, den historiske by Faro og marinaen Vilamoura.

Madeira ligger knap 400 km nord for De Kanariske Øer i Atlanterhavet. Vulkanøen er kendt for sin vin, blomster, landskaber, broderier og nytårsfester med fyrværkeri. Gastronomisk byder øen på et rigt mål af fisk, især sort sabelfisk, der ofte serveres med bananer.

Luksusferie for historie-fans

Landet på den Iberiske Halvø emmer af historie. I det 8. århundrede blev Portugal invaderet af maurerne, som senere blev smidt ud af tempelridderne. Den kristne Reconquista gjorde Portugal til en uafhængig nation, og i 14-1500-tallet udgjorde portugisiske sømænd spydspidsen i det, vi i dag kender som Opdagelsestiden. Madeira og Azorerne var portugisernes første opdagelser, og i 1498 nåede Vasco da Gama til Indien og åbnede handelsruter, der gav det europæiske land et enormt velstandsløft. Det lykkedes Portugal at opbygge et globalt imperium med territorier i Afrika, Asien og Sydamerika, og frem til 1800-tallet var landet én af verdens største økonomiske, politiske og militære magter.

Historisk interesserede bør i den grad  unde sig selv en luksusferie i Portugal. En af Lissabons mest berømte seværdigheder er Tårnet i Belém – et typisk eksempel på Portugals unikke arkitektur og kultur, sammensat af de mange folkeslag, der gennem tiden har krydset middelhavet og kontinentet.

Liv i Lissabon

I 1755 blev Lissabon ramt af et kraftigt jordskælv fulgt af en tsunami, der ødelagde byen og slog anslået en tredjedel af indbyggerne ihjel. “Hvad nu? Vi begraver vores døde og tager os af de levende”, sagde Sebastião de Melo, ministerpræsidenten, der selv kun med nød og næppe havde overlevet katastrofen. På mindre end et år var byen genrejst, og det nye Lissabon var designet til at modstå fremtidige jordskælv. I dag er hovedstaden kendt for sine store niveauforskelle, fantastiske udsigt, alsidige shoppingdistrikter og sublime restauranter. Vi anbefaler bestemt at kombinere en badeferie på Algarve med en storbyferie i Lissabon.