Kategorier
Reklame Skilte

Reklameskilte

Reklameskilte er en form for markedsføring, der rummer en bred vifte af muligheder fra små fine neonskilte til fire meter høje pyloner. Både små og store forretninger bruger reklameskilte for at få deres budskaber ud.

Reklameskilte præger tage og facader i alle byer. De bedste reklameskilte markedsfører ikke kun en virksomhed eller et varemærke, men giver også byen sin identitet.  Skorstenen med Galle & Jessens frøer var f.eks. længe et vartegn for Vibenshus Runddel .

Reklameskilte for enhver smag

Reklameskilte skal helst skille sig ud fra mængden for at tiltrække opmærksomhed. Der er da også et væld af muligheder for at eksponere sit budskab, firmanavn, logo eller lignende.

Reklameskilte fremstilles i alle størrelser, faconer, farver. Materialer, stilarter og evt. lyskilder kan tilpasses, så ens reklameskilte sender de ønskede signaler. Lyskilderne omfatter både traditionelle neonrør og den nyeste diodeteknologi. 

Alle forretninger bruger reklameskilte i en eller anden udformning fra den mindste butik til det største storcenter. Reklameskilte laves i alle mulige stilarter fra elegante og stilfulde til humoristiske og nostalgiske, så de passer ind i enhver kontekst.

Reklameskilte med og uden lys

Lysende reklameskilte i forskellige udformninger er en vigtig del af det moderne bybillede. Hvad ville Rådhuspladsen i København være uden de mange opsigtsvækkende reklameskilte?

Nogle af de bedste reklameskilte er animerede, ved at lysene tændes og slukkes i en bestemt rækkefølge for at illudere bevægelse, f.eks. Irma-hønen ved Dronning Louises Bro.

Med mælkereklamen på Buen i København, hvor glassene fyldes op, ved at neonrørene tændes et efter et, har Bentzen videreført traditionen med animerede reklameskilte.

Reklameskilte ude og inde

Man kan få lavet reklameskilte til både indendørs og udendørs brug. Indendørs reklameskilte bruges bl.a. af butikker, der ønsker at præsentere bestemte varer. Denne funktion ses typisk i fast food restauranter og cafeterier, hvor reklameskilte viser de forskellige retter og deres pris.

Reklameskilte behøver ikke at være lysende. Reklameskilte kan udformes på næsten alle tænkelige måder som facadebogstaver, logoer, firmaskiltning osv. Udendørs reklameskiltes udføres typisk i aluminium eller stål. Indendørs reklameskilte kan laves af plast.

Fremtidens reklameskilte

I fremtiden vil reklameskilte bestå af skærme. Digitaliserede reklameskilte er allerede en integreret del af mange storbyer rundt omkring i udlandet.

I Danmark har reklamebureauerne ind til videre stillet sig tilfredse med de klassiske reklameskilte. Selvom moderne reklameskilte i dag kan fremstilles, så budskabet relativt nemt kan justeres, er de dog som udgangspunkt statiske: Plakater med eller uden lys.

Fordelen ved digitaliserede reklameskilte er, at de kan være interaktive ved at opfordre forbipasserende til dialog.