Kategorier
Have

Plæneklipper test

Topkarakter til Honda

Forbrugerrådets blad Tænk kårede for nylig Honda som vinder af den store plæneklipper test. Honda HRX537 VKEA var bedst i test, altså den bedste benzindrevne plæneklipper.

Søndagsavisen skrev: “Plæneklipperen fra Honda er den bedste benzindrevne model. Den får topkarakter i plæneklipning – blandt andet fordi den er god til kanter og vådt græs. Og så larmer den mindre end mange andre benzindrevne plæneklippere.”

Med andre ord vandt HRX den store plæneklipper test på de klassiske Honda dyder: Lavt forbrug, lav støj og gennemført funktion. Den bedste plæneklipper i denne test fås med enten 47 cm eller 53 cm klippebredde.

Tre gange stærkere end stål

En Honda klipper har siden 1980erne haft ry for kvalitet og driftssikkerhed. De gamle klippere af alumninium og plast holder længe. Vinderen af Tænks plæneklipper test er lavet af polycarbonat, som er tre gange stærkere end stål – den ruster ikke. 

En pænere plæne

Med en HRX kan du indstille forholdet mellem opsamling og bioklip. Det betyder, at du kan findele græsset og samtidig samle en del af græsset op, så der ikke ligger kedelige klumper på plænen efter endt arbejde. Systemet er også meget velegnet til opsugning af løv. Findelt græs og blade optages bedre i plænen. 

Nem at bruge

Alle Honda HRX har variabel fremdrift, hvor du kan vælge mellem to forskellige gearkasser. Det ergonomiske Smart Drive-håndgreb, der fungerer som en speeder, er velegnet til plæner, hvor der ofte er behov for at ændre hastigheden. Hydrostaten kører med den hastighed, den indstilles til, og er således mere velegnet til større plæner, der klippes med med jævn hastighed.

Visse modeller har også knivkobling, hvorved kun kniven – og ikke motoren – standser, når plæneklipperen forlades, fordi man skal fjerne forhindringer i græsset. På andre klippere stopper motoren, når man slipper sikkerhedsbøjlen, men med knivkoblingen er det kun kniven som stopper. 

Bedst i plæneklipper test

De innovative finesser, som Tænks plæneklipper test har belønnet, er alle sammen med til at gøre en Honda nem at bruge. Den nye Honda er velegnet til “den nemme have”, hvor man godt kan tillade sig at springe en klipning over. Hondaen går ikke i stå i højt græs eller vådt græs. Det sparer også tid, at opsamlerposen rummer mere græs end konkurrenterne.